Det senaste året har Strömsholms djursjukhus sett en minskning på 25 procent i sin veterinärgrupp. Foto: Henrik Montgomery/TT

Djursjukhuset i Strömsholm tvingas minska öppettiderna

Uppdaterad
Publicerad

Specialistdjursjukhuset i Strömsholm måste nu ta tuffa beslut då det råder stor personalbrist. 

– Aldrig trodde jag att dagen skulle komma då vi tvingas säga nej till djuren, men det här är nu vår verklighet, säger djursjukhuschefen Mia Runnérus. 

Personalfrånvaron på djursjukhuset i Strömsholm är och har varit stor under pandemin. Nu behöver sjukhuset minska sina öppettider på grund av för få medarbetare kan vara på plats. 

Djursjukhuset ska därför stänga nattintaget mellan 1 maj till 29 augusti från klockan 20.00 till 07.30 på morgonen alla dagar i veckan. 

Under veckorna 27 till 33 stänger även akuten på helgerna. 

– Det är sorgligt när vi inte längre kan finnas där för djuren i samma utsträckning. Jag och mina fantastiska medarbetare som jobbat hårt så länge önskar inget hellre än att allt skulle kunna fortsätta som vanligt, men vi måste vara rädda om de anställda, säger djursjukhuschefen Mia Runnérus i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.