Liselott Sjöqvist, områdeschef akutsjukvård och biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör, har arbetsbefriats fram till årsskiftet då hennes anställning avslutas. Foto: Christoffer Söderman/SVT

Toppchef på sjukhuset köps ut för 800 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Den avskedade områdeschefen för akutsjukvården tillika biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör för Region Västmanland Liselott Sjöqvist, får ett avgångsvederlag på 800 000 kronor. Hon har även arbetsbefriats med lön fram till årsskiftet.

Det var 21 augusti som det meddelades att hälso- och sjukvårdsdirektören Lars Almroth avskedat en av regionens högsta chefer Liselott Sjöqvist. Enligt Lars Almroth har han och Liselott Sjöqvist olika bilder av det arbete som behöver göras och beslutet om avsked är något som vuxit fram.

”Hade gärna stannat kvar”

Liselott Sjöqvist har själv inte velat kommentera händelsen mer än att hon i ett SMS till SVT Västmanland svarat: ”Beslutet är hans, jag hade gärna stannat kvar i regionen.”

Anställningen avslutas vid årsskiftet

Liselott Sjöqvists anställning avslutas den 31 december 2023. Under tiden 1 september till 31 december är hon arbetsbefriad från regionen med en månadslön på 138 500 kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.