Foto: Susanna Ahnlund

Miljoninvestering på Skantzöbadet – renare vatten och säkrare bassänger

Publicerad

Förra sommaren slog Skantzöbadet i Hallstahammar besöksrekord med 3100 badgäster på en dag. Samtidigt var anläggningens reningssystem påväg att kollapsa och beskedet om 30 miljoner kronor för att rusta barnfamiljernas oas kom mer än lägligt.

Renoveringen kommer dock att ta längre tid än beräknat och den traditionsenliga öppningen i maj blir försenad.

– Vi räknar med att kunna öppna den 8 juni och för att kompensera förseningen kommer vi ha öppet en vecka längre i augusti, säger Jan Fagerström, enhetschef bad och camping Hallstahammars kommun.

Utöver ett nytt vattenreningssystem som kommer att fördela kloret jämnare i bassängen och på så sätt göra vattnet renare kommer man även att lägga mjuka mattor kring bassängerna som minskar risken för fallskador. Badets rutschkana kommer även att rustas upp efter att inspektörer upptäckt flera säkerhetsrisker.

När badet öppnar igen kommer även entréavgiften att höjas med en femkrona. Det beror inte på renoveringen utan på besparingar som kultur och fritidsförvaltningen behöver göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.