Carina Sándor (L), kommunalråd i Skinnskatteberg. Foto: SVT/Daniel Hedström

Skinnskatteberg – Liberalernas bästa kommun

Publicerad

Skinnskatteberg är den kommun i Sverige där högst andel röstar på Liberalerna i kommunalvalet. I valet 2014 fick partiet hela 29 procent av kommuninvånarnas röster.

Inför Almedalsveckan har SVT gjort nedslag i de kommuner där respektive riksdagsparti har störst stöd. I Skinnskatteberg röstade hela 29 procent av invånarna på Liberalerna i senaste kommunalvalet, vilket gör det till den kommun i landet där partiet har störst stöd.

LÄS MER:Fokusera på vardagsnära frågor

”Vi känner varandra väl”

Kommunalrådet Carina Sándor (L) tror att deras framgång till stor del beror på det interna arbetet i gruppen.

– Vi jobbar mycket med att sammansvetsa gänget. Vi har stor öppenhet och känner varandra väl, vilket skapar förtroende och gör det lättare att jobba utåt gentemot medborgarna, säger hon.

Flerårigt förändringsarbete

Carina Sándor menar att partiet, på lokal nivå, också har varit tålmodiga i sitt förändringsarbete.

– Det är inte ett resultat vi har fått efter bara ett par år. Vårt förändringsarbete i Skinnskatteberg har pågått i ungefär tio år, och det tog ungefär fem år innan vi fick ordentligt genomslag, säger hon. 

Stödjer Björklund

Vad gäller partiledarfrågan har Liberalerna i Västmanland tidigare gett sitt stöd till Birgitta Ohlsson, men nyligen svängde man om och nu vill de ha kvar Jan Björklund som ledare.

– Han leder ett stort förändringsarbete, och ett förändringsarbete ska man inte avbryta mitt i, utan man ska fullfölja det. Jag vill att han ska leda den processen tillsammans med vår partisekreterare. Jag har stort förtroende för Jan Björklund, säger Carina Sándor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer