En teknisk undersökning gjordes på platsen där mannen i 30-årsåldern sköts av polis, efter att en hotfull situation uppstått. Foto: Fredrik Samuelson/SVT

Skjutne mannen häktas – knivhotade polis i Skultuna

Uppdaterad
Publicerad

Polis ryckte ut till Skultuna på onsdagen efter ett larm om psykisk ohälsa. Där uppstod en hotfull situation som kulminerade i att en man sköts av polis och fick vårdas på sjukhus för skottskadorna.

På fredagseftermiddagen häktades han, på sannolika skäl misstänkt för grovt hot mot tjänsteman.

Åklagare Susanne Cermenius bekräftar SVT Nyheter Västmanlands uppgifter om tillhygge.

– Han har hotat polispersonal med kniv. Men så mycket mer kan jag inte gå in på, då det pågår utredning för att kartlägga detaljer kring det, säger hon till SVT.

Vad är hans förklaring till det misstänkta hotet?

– Jag uppfattar det, utan att gå in för mycket på detaljer, att det rörde sig mer eller mindre om något slags rop på hjälp.

Ska hålla förhör med misstänkt

Hon uppfattar det som att den misstänkte mannen vidgår händelseförloppet i huvudsak.

– Men vi kommer behöva hålla ytterligare förhör för att reda ut om han fullt ut erkänner gärningen eller om det finns någonting han vill berätta om på något annat sätt, än så som målsägande berättar till exempel.

Här genomförs den tekniska undersökningen på brottsplatsen i Skultuna

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter på plats i Skultuna efter att en man i 30-årsåldern sköts av polis. Foto: Fredrik Samuelson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.