Det brann vid Rännmossen och Lilla Fjällingstjärnen. Foto: Niklas Hagman

Skogsbrand norr om Norberg nu släckt

Uppdaterad
Publicerad

Skogsbranden vid Rännmossen, norr om Norberg är nu under kontroll. Vid tiotiden på söndagskvällen kunde merparten av räddningstjänstens personal lämna platsen.

Branden har bevakats av fem personer under natten och under morgonen tar markägaren över. Det har också kommit regn över området på morgonen vilket förbättrat läget för området.

Det brann på en yta av 1,6 hektar i Norberg i närheten av riksväg 69. Räddningstjänsten hade vid 19-tiden ringat in branden.

Branden upptäcktes av brandflyg vid 15.30-tiden. Räddningstjänsten skickades ut för att bekämpa branden. En gård i närheten av området evakuerades självmant, enligt polisen. Det är oerhört torrt i marken enligt räddningstjänsten.

”Meterhöga lågor”

Branden rasade vid området Rännmossen och Lilla Fjällningsstjärnen. Enheter från Norberg, Avesta och Hedemora ryckte ut. Totalt skickade man ut 20 personer för att jobba mot branden. Även frivilliga hjälpte till. Polisen skickade ut patruller för att bistå räddningstjänsten.

– Brandförloppet är snabbt med meterhöga lågor, uppgav Daniel Wikdahl, presstalesperson i polisregion Mitt, under eftermiddagen.

Efter en flygning med polisens helikopter konstaterades senare att inga lågor längre syntes till i det 1,6 hektar stora område som brandhärjats.

Åska i området

Ett rejält åskoväder har dragit förbi området under eftermiddagen, men det är oklart varför branden har uppstått.

– Det kom lite stänk också men tyvärr har det inte hjälpt, säger Lars Westerfors.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skogsbränderna i Västmanland 2018

Mer i ämnet