Foto: Robert Reinholdsson

Skjutning i Västerås – en person skadad

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 15.45 inkom ett larm om en skottlossning på Bjurhovda. Kort därefter kom en skottskadad person in till akuten i Västerås. Brottsrubriceringen är synnerligen grov misshandel.

Enligt polisen har vittnen sett en man beväpnad med pistol lämna i en bil, men även hört skott avlossas. Nu söker polisen efter fordonet och gärningsmannen.

Den skottskadade personen är en man i tjugoårsåldern som är känd av polisen sedan tidigare. Mannen är skottskadad på underkroppen. Polisen söker den eller de misstänkta och flyktfordonet med bland annat helikopter.

Skjutningen på Bjurhovda

Boende oroliga efter skottlossningen

Enligt SVT:s reporter på plats är ett större område avspärrat. Polisens tekniker har under kvällen varit på plats för att säkra eventuella spår. Eventuella vittnen har även förhörts. Till reportern uppger flera boende i området att de känner sig oroliga efter skottlossningen.

Brottsrubriceringen i ärendet har ändrats till synnerligen grov misshandel. Tidigare var det mordförsök alternativt dråpförsök.

Under tisdagskvällen kommer sökandet efter den eller de misstänkta att fortsätta.

– Vi fortsätter med olika utredningsåtgärder och vill säkra så mycket uppgifter som möjligt, så länge ärendet är färskt, säger Johan Thalberg, polisens presstalesperson.

Uppdatering: Man anhållen

Dagen efter skjutningen, på onsdagsmorgonen, meddelade polisen att en man anhållits misstänkt för synnerligen grov misshandel. Han ska ha gripits redan på tisdagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningen på Bjurhovda

Mer i ämnet