Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har spärrat av ett område utanför den bostad där en skottlossning mot en port skedde natten mot söndagen. Foto: Maja Tengnér/SVT

Skottlossning mot port på Viksäng i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Skottlossningen mot en port på Viksäng i Västerås natten till söndagen utreds nu som försök till mord och grovt vapenbrott. Polisen undersöker nu vem skotten var riktade mot och om det har koppling till tidigare våldsdåd.

– Man har skjutit på ett sånt sätt, bland annat med ett tiotal skott, så att man har valt den rubriceringen, säger Jonas Eeronen på polisen.

Vid 04:50 natten mot söndagen hörde flera boende på Viksäng i Västerås ljudet av skottlossning. När polis kom till platsen upptäckte de skotthål och krossat glas i en port.

– Vi bedömer inte att det finns någon fara för allmänheten i detta nu. Vi knackar dörr, hör vittnen och gör en teknisk undersökning på platsen, sa Pelle Vamstad, presstalesperson för polisregion Mitt.

Polisen är återhållsamma

Den aktuella porten och ett stort område runt den var avspärrat under polisens tekniska undersökning. På måndagen var polisen mycket återhållsamma med information om vad som framkommit för att inte påverka utredningen. 

– Polisen undersöker vem det var riktad mot och om det har koppling till andra våldsdåd som varit den senaste tiden, säger Jonas Eeronen på polisen.

Polisen har ingen gripen eller misstänkt för brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.