Foto: Anders Kauranen / SVT

Skottlossning vid Vallby centrum i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

En 33-årig man har skjutits vid Vallby centrum i Västerås på fredagen. Skadeläget är i nuläget oklart och han är förd till sjukhus med ambulans.

Det var vid klockan 16 på fredagen som polisen larmades till Vallby angående en skottlossning. När polisen ankommer till platsen anträffar de en 33-årig man som är skottskadad. Mannen har enligt polisen träffats med flera skott i underkroppen och benet.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Ingen gärningsman är ännu gripen. Polisen genomförde spaningsarbete med bland annat polishelikopter. Polisen spärrade även av ett stort område där teknisk undersökning ska genomföras.

– Vi jobbar på där ute med de resurser vi har. Bland annat hör vi vittnen, säger Maria Rupla, befäl på polisens ledningscentral.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska två misstänkta gärningsmän ha flytt från platsen på moped. Vid 17.40-tiden fick polisen ett larm om en brinnande moped på Bjurhovda i Västerås. Polisen är intresserade av alla iakttagelser i samband med att mopeden sätts i brand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.