För drygt två år sedan meddelade Surahammars kommun att bassängdelen på Ekängsbadet behövde stängas. Den var i för dåligt skick. Foto: SVT

Slutbesiktning av badhuset i Surahammar

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen är en slutbesiktning av det renoverade Ekängsbadet i Surahammar inbokad. Efter det hoppas kommunen kunna ge mer information, bland annat om när badet kan öppnas för allmänheten.

– Vi hoppas få rapporten under nästa vecka och beroende på vad den säger kan vi sen gå vidare med datum, säger Thomas Lenell, teknisk chef Surahammars Kommun.

Målsättningen har under en tid varit att badet ska renoveras och öppnas igen hösten 2018, men något datum har inte funnits och många har undrat.

”Målet är under här året”

Efter slutbesiktningen ska rapporten analyseras. När badet kan öppnas hänger på hur mycket eller lite den oberoende besiktningsmannen anser behöver kompletteras efter renoveringen.

När hoppas ni att det kan bli öppning?

– Innan vi får rapporten är det svårt att säga något exakt. Men målet är att kunna öppna det här året, säger Thomas Lenell.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer