Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I början av maj räddades ett barn från sitt hem – så uppdagades fallet och nu avslutas rättegången mot paret som misstänks för synnerligen grov misshandel. Foto: Truls Wallin/SVT

Par misstänks ha misshandlat små barn i hemmet – blodspår och bilder som bevis

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen avslutades rättegången mot det par som misstänks ha misshandlat två små barn. ”Jag har aldrig i min polisiära karriär sett ett barn med så mycket skador och blåmärken”, säger en polis i förundersökningen.

Det var i början av maj som SOS alarm fick samtalet som skulle avslöja den grova misshandeln av två små barn. Barnen hade redan satts i säkerhet när polisen kom och redan samma natt kunde de två misstänka gripas i deras bostad i Västra Mälardalen.

Som bevis mot mannen och kvinnan, som båda är 25-årsåldern, finns bilder och filmer de själva tagit med sina telefoner. Den nu avslutade rättegången gällde brottsrubriceringarna grov misshandel, synnerligen grov misshandel, barnfridsbrott, olaga frihetsberövande och människorov. Brotten ska ha begåtts mellan 2 april och 2 maj.

Förhandlingen har hållits bakom stängda dörrar, och det är stark sekretess kring många uppgifter i fallet.

Kommunen Ivo-anmäler

Kommunen där barnen gick i förskola har efter påtryckningar från anhöriga anmält sig själva till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg. Förskolan gjorde en orosanmälan som inte ledde till åtgärder.

Enligt förundersökningen ska även en anhörig till barnet gjort orosanmälningar, så här säger hen till polisen:

– Jag har ju känt en oro ganska länge för barnen, så jag har gjort en orosanmälan. Jag har gjort allt för att jag känner att barnen är fruktansvärt annorlunda.

Kvinnan förnekar brott och enligt stämningsansökan är mannens inställning oklar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.