Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med när Stadsmissionen i Västerås delar ut matkassar till hundratals utsatta västeråsare inför jul. Foto: Akon Baker/SVT

Här delas matkassar ut till hundratals barnfamiljer i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Lokala hjälpen i Västerås har nått sitt insamlingsmål för årets julinsamling. Västeråsarna har samlat ihop en miljon kronor till nödställda. Stadsmissionen är en av aktörerna som delar ut matkassar. 

Västeråsarna och de lokala företagen har varit generösa med gåvor under december, och nu har Lokala hjälpen har nått sitt insamlingsmål på 1 miljon kronor för årets julinsamling. De insamlade medlena går bland annat till matkassar, presentkort och julgåvor till ensamma äldre. 

SVT Nyheter Västmanland fick följa med när Stadsmissionen fördelade livsmedel, leksaker och presentkort i kassar till behövande familjer.

– Det är väldigt mycket glädje. Många blir så glada att de börjar gråta, berättar Rickard Salzmann, insamlings- & kommunikationschef på stadsmissionen I Västerås.

Lokala hjälpen samarbetar med flera organisationer, bland andra Stadsmissionen, Pingst SOS, Kvinnohuset, Svenska kyrkan och Tillsammans gör vi skillnad.

I klippet får du följa med volontärerna på väg ut med matkassar till familjer.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.