Stökig inledning på helgen i Västmanland: ”Var som innan pandemin”

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit stökigt i delar av Västmanland under fredagskvällen och lördagsnatten- morgonen. Rån, misshandel och skadegörelse, men inga gripna.

– Det har varit mycket fylla och mycket folk i rörelse, säger Tobias Ahlén, presstalesperson polisen.

I Surahammar blev en kvinna misshandlad av flera okända personer vid 23:12 på fredagen. Kvinnan ska ha blivit sparkad flera gånger. Personerna ska sedan ha lämnat platsen i någon form av fordon innan polisen anlände.

Skadegörelse på restaurang

I Västerås, kvarten senare på fredagen 23:33 får polisen får in samtal om att flera ungdomar ska befinna sig i en restaurang på Öster Mälarstrand. Där ska de ha slitit loss högtalare och belysning. Även där hinner de misstänkta lämna platsen innan polisen kommit fram.

Par rånade

På Vetterslund rånas en man i 25-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern av flera okända gärningspersoner klockan 02:18. Mannen och kvinnan ska ha blivit misshandlade innan de tvingats lämna ifrån sig personliga tillhörigheter till förövarna.

Misshandel på resecentrum

Klockan 03:31 träffar polisen en man i 20-årsåldern som uppger att han blivit misshandlad på Resecentrum tidigare under natten. Han säger att han blivit slagen i ansiktet. Gärningspersonerna hinner även här försvinna från platsen innan polisen kommit fram.

Inga gripna eller frihetsberövade trots mängder av incidenter. Hur kommer det sig?

– Vi har varit i hela regionen och vi har haft och göra. Känslan är att det har varit lite som förut, innan pandemin. Mer än under flera månader är min känsla säger Tobias Ahlén, presstalesperson polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.