Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skolchefen för Sala kommun kommenterar den senaste händelsen där en elev har knivhuggit en elev från en annan skola. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Tonåring knivhuggen vid Ekebyskolan i Sala – en gripen

Uppdaterad
Publicerad

En elev från Vallaskolan fördes till sjukhus med svåra skador efter att ha knivhuggits vid en närliggande park mellan Vallaskolan och Ekebyskolan. Polisen kunde snabbt identifiera en misstänkt som greps strax efter händelsen. Den misstänkte ska vara elev på Ekebyskolan och är nu anhållen.

Larmet om knivskärningen inkom till polisen kring lunchtid. På plats hittade polisen en allvarligt skadad 15-åring som avfördes till sjukhus med ambulans. Enligt Anna Wiklund, skolchef vid Sala kommun var både elever och lärare på skolorna chockade och ledsna.

– Det viktigaste för oss nu är att skapa trygghet. Idag, imorgon på lucia men också de kommande dagarna, säger hon.

Knivdådet vid Ekebyskolan i Sala

Opererades akut

Enligt Region Västmanland opererades den skadade pojken akut, men läget ska vara stabilt. Brottsrubriceringen står vid 18-tiden fortfarande kvar som försök till mord. 

Enligt polisen har har de klarare bild av händelsförloppet och den initiala insatsen nu övergått till en brottsutredande insats. Området har spärrats av och en teknisk undersökning har inletts. Efter förhör med den gripne eleven har åklagare har beslutat att anhålla honom.

Skolan håller öppet

Fram till fredag kommer polisen ha en förhöjd närvaro med uniformerad polis på flera platser i Sala kommun. Detta kommer ske i nära samarbete med kommunen och för att kunna besvara de frågor som uppstår.

– Vi samverkar med skolorna, vid sidan av polisutredningen jobbar vi trygghetsskapande. det är ett allvarligt brott i skolmiljö med ungdomar inblandade, så det är en väldigt speciell situation, säger Jonas Eronen, presstalesperson vid Region Mitt

Skolan kommer ha öppet som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet vid Ekebyskolan i Sala

Mer i ämnet