Minst en person har avlidit efter en masskrock på E18, nära Köping. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Stor trafikolycka på E18 – flera skadade

Uppdaterad
Publicerad

Minst en person har avlidit och 15 personer har förts till sjukhus många av dem med allvarliga skador efter en trafikolycka på E18 utanför Arboga.
En fullsatt buss ska ha kört in i en stillastående lastbil enligt tidningen VLT.
– Tretton fjorton bilar var inblandade i olyckan, säger räddningsledaren Anders Svedlund

Det var strax efter klockan 19 på tisdagskvällen som masskrocken inträffade på E18 mellan Köping och Arboga. En person har avlidit och många har skadats.

– Två av de skadade är som vi bedömer det allvarligt skadade, säger Fredrik Leek på ambulansen.

Enligt räddningstjänsten och polisen är det totalstopp i trafiken. Enligt polisen ska en person vara bekräftat avliden och minst femton är förda till sjukhus, flera av dem med allvarliga skador.

Buss kört in i stillastående lastbil

Olyckan ska ha skett när en buss körde in i en stillastående lastbil. Enligt SVT Nyheters Västmanlands reportrar på plats rör det sig om en flygbuss på väg från Arlanda.

– Det är en jätterörig och allvarlig trafikolycka på E18. Flera fordon bland annat en betonglastbil, en buss och flera personbilar, säger Martina Saghamre på polisens länskommunikationscentral.

Ansvarigt sjuksköterska på Västmanlands läns sjukhus säger till VLT att de har gått upp i stabsläge för att ta emot skadade.

Enligt Trafikverket ska åtta fordon vara inblandade i olyckan, bland annat en lastbil. Vägen har stängts av och E18 leds just nu om via väg 250 från Köping.

Minst två släckningsbilar

Räddningstjänsten från Köping och Arboga är på plats med minst två släckningsbilar och två tankbilar, uppger räddningstjänsten i Västerås och SOS alarm.

Polis och ambulans är plats.

Det har under kvällen varit totalstopp i trafiken i båda riktningar på E18, men framåt tretiden på natten hade vägen blivitfullt framkomlig igen, rapporterar Sveriges Radios trafikredaktion.

Tidigare under dagen har Trafikverket varnat för halka i området.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer