Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är stora lekytor, men få platser med skugga på skolgården i Ransta. Hör vad två elever saknar, och hur rektor ser på skolgården. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Elever om skolgården i Ransta: ”Det finns mycket att göra – men det saknas ett stall”

Uppdaterad
Publicerad

Ransta skola är nybyggd och skolgården har stora ytor med mycket att göra för eleverna på rasterna. Men vid den nyligen genomförda miljöinspektionen från Sala kommun påpekades att solskydd saknas och det ska nu åtgärdas.

– Det bästa med skolgården är att den är stor och att det finns mycket att göra, säger Livia Eriksson, elev på Ransta skola.

Det finns än så länge inte så mycket träd och buskar på själva skolgården, mer än i den del som är skog. Och därmed är möjligheten till skugga för eleverna begränsade. Nu ska något göras åt den bristen.

Plan för solskydd

– Man skulle kunna sätta upp olika former av segeldukar, framför allt där barnen sitter, eller möjligtvis en pergola, säger Marianne Ericsson, rektor Ransta skola.

Från eleverna så finns också en del önskemål.

– Vi skulle ha fått ett stall, för käpphästar, som inte har kommit än, säger Saga Eriksson, elev Ransta skola.

I klippet berättar elever och rektor på Ransta skola mer om hur skolgården kan utvecklas

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer