Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med in i klippet där arrangören Klas Brink berättar om utmaningarna under årets Summer Meet. Foto: Cecilia Eriksson/SVT

Summer Meets arrangör: ”Vi klarar definitivt inte av cruisingen nästa år”

Uppdaterad
Publicerad

Summer Meet är över för den här gången och arrangören Klas Brink summerar bilträffens dagar ute på Johannisbergs flygfält som ”riktigt bra”. Men han berättar samtidigt att det varit en stor utmaning att hinna med alla event och till nästa år vill han slopa ansvaret för cruisingen.

– Vi vill fortsätta arrangera Summer Meet här ute på Johannisberg, men vi klarar definitivt inte av att göra cruisingen, säger han.

Intresset för att titta på jänkare som åker runt i Västerås, utan mål, är stort. I år var det cruisingpass som gällde, som innebar att bilägarna fick betala hundra kronor för att få delta. Beslutet togs för att arrangören skulle kunna täcka kostnader kring ordning, säkerhet och städning på stan. Tidigare har de fått ekonomiskt stöd av Västerås stad. 

– Vi kanske skulle ha kunnat förberett oss mer för att det skulle ha täckt utgifterna bättre, säger Klas Brink.

Västerås Summer Meet

Han sammanfattar ändå Summer Meet med att det har gått runt ekonomiskt.

– Men man måste räkna arbetstimmarna och hur mycket det sliter på kroppen. Jag överlever inte en vända till med det vi har gjort i år, säger han.

Till nästa år vill Klas Brink inte ansvara för cruisingen.

– Jag tror inte att så många vill ta på sig att sköta cruisingen eftersom det är en stor kostnad, säger han.

I klippet berättar Klas Brink om vad han tänker om cruisingen till nästa års Summer Meet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västerås Summer Meet

Mer i ämnet