Falskt Summer Meet evenemang lockar flera tusen. I klippet berättar träffansvarig Klas Brink hur det påverkar riktiga Summer Meet. Foto: Carl Edholm/SVT/Privat

Bilträffen Summer Meet ”kidnappat” i sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Sedan i juli har det stått klart att bilträffen Summer Meet 2020 i Västerås inte blir av, men i sociala medier har tonen varit annorlunda. Ett fejkat evenemang har lockat till sig över 3 000 följare och enligt träffansvarige Klas Brink har det uppstått stor förvirring för vad som faktiskt gäller.

Det falska evenemanget har legat uppe drygt ett år, men det är under sommaren som evenemanget tagit fart. Evenemanget kopierar information, länkar och kontaktuppgifter till Summer Meet.

Ska ni polisanmäla?

– Absolut, det kommer vi att göra. Vi jobbar på frågan, men polisen vet inte heller hur de ska ställa sig. Jag antar att det här inte är ett särskilt vanligt brott, säger Klas Brink.

I klippet berättar Klas Brink hur det falska evenemanget påverkar hans arbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.