Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Tvungna att agera så in i helvete” – i klippet berättar Fredrik Wikingsson om beslutet och känslorna kring att ”Den sista resan” nu har fått klippas om. Foto: Robert Gustavsson/SVT

SVT avslöjar: Filip och Fredriks biosuccé klipps om – medverkande i ”Den sista resan” dömd för sexbrott mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En medverkande i Filip och Fredriks ”Den sista resan” dömdes förra året till ett flerårigt fängelsestraff för grova sexualbrott mot barn. Mannen är nu bortklippt från filmen.

– Åh helvete, det hade jag ingen aning om. Självklart inte. Jag måste prata med Filip, sa en chockad Fredrik Wikingsson när SVT berättade om domen.

Efter krismöten under onsdagen kommer nu beskedet att filmen om Filip Hammars pappa, Köpingsbon Lars Hammar, har klippts om.

– Sex personer har jobbat hela natten. Jag blev väldigt tagen på sängen av ditt samtal i går. Han är redan bortklippt från filmen nu. Jag är jätteolycklig av det här, säger Fredrik Wikingsson på torsdagsmorgonen.

Den nya versionen av ”Den sista resan” kommer att skickas ut till biograferna under dagen. Mannen var med i ett kortare segment av filmen.

”Är du galen?” – i klippet berättar Fredrik Wikingsson mer om beslutet och känslorna kring det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.