I måndags tog Systemair emot Stora Näringslivspriset 2016. Foto: Handelskammaren Mälardalen

Systemair köper tyskt bolag

Uppdaterad
Publicerad

Ventilationsföretaget Systemair, med sitt säte i Skinnskatteberg, förvärvar ett tyskt bolag med en omsättning på 4 miljoner euro.

Systemair, som är Skinnskattebergs största företag med 440 anställda i kommunen, har köpt upp det tyska bolaget TTL som tillverkar luftridåer.

– Det är inte ett så stort förvärv utan mer strategiskt. Det tillför en specialistkompetens och en kundnära plats på marknaden, säger Roland Kasper, koncernchef på Systemair.

Förvärvet påverkar inte direkt företagets verksamhet i Sverige. På hemmaplan håller man på med en omstrukturering för att öka omsättningen, och på sikt kan det leda till en expansion i Skinnskatteberg.

– Men man får ta det steg för steg, säger Roland Kasper.

Bra samarbete med kommunen

Nyligen rankade Svenskt Näringsliv företagsklimatet i Sveriges kommuner – och då kom Skinnskatteberg på sista plats. Men kommunens största företag är inte bekymrade av det.

– I måndags fick vi Stora Näringslivspriset av Handelskammaren Mälardalen. Så hur kommunen än arbetar verkar vi klara oss bra – men vi har ett gott samarbete, säger Roland Kasper.

Stora Näringslivspriset delades ut för första gången i år men är tänkt att bli årligen återkommande, uppger Handelskammaren Mälardalen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer