Foto: TT

Tårtgeneralen blir spelfilm

Uppdaterad
Publicerad

Filip Hammar och Fredrik Wikingssons bok ska nu filmatiseras. Med ett miljonstöd i ryggen ska filmen om Köpingsprofilen Hasse P bli verklighet.

Nu är det klart att boken Tårtgeneralen ska filmatiseras. Filmen regisseras och skrivs av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Det blev klart i veckan att radarparet och filmen får åtta miljoner i automatstöd av Svenska filminstitutet.

Ville motbevisa ”Stockholmsjävlarna”

Tårtgeneralen bygger på de händelser som inträffade i Köping våren 1985, då Jan Guillou i tv utsett Köping till Sveriges tråkigaste stad.

Entreprenören Hasse P ville då motbevisa ”Stockholmsjävlarna” genom att bygga världens längsta smörgåstårta och samtidigt sätta guldkant på sitt otursförföljda liv och ge Köping en plats på världskartan.

Tårtgeneralen är Filip och Fredriks spelfilmsdebut och tituleras som en varm komedi med Robert Gustafsson i huvudrollen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.