Tomas Högström(M) Foto: svt

Tomas Högström (M) kliver av politiken

Uppdaterad
Publicerad

Tomas Högström har haft en lång politisk karriär. Han har suttit i riksdagen och under flera år har han verkat i regionpolitiken. Men nu lämnar han över stafettpinnen, något som VLT var först med att berätta.

Moderaternas oppositionsråd Tomas Högström ställer alltså inte upp i kommande regionval och därmed kliver av den politiska karriären.

– Det stämmer. Jag har varit med länge i både ledning och opposition. Nu anser jag att det finns ett lag och personer som är kompetenta och redo att driva de frågor som vi går till val på, säger Tomas Högström.

Tillträdde i en turbulent tid

Han har varit riksdagsledamot i tolv år, i regionpolitiken har han varit med ännu längre. Han kom tillbaka till Västmanland från rikspolitiken 2008 och det är från den tiden Tomas Högström har sina starkaste minnen.

– Jag kom tillbaka i samband med att min företrädare avgick. Då blev jag landstingsstyrelsens ordförande och satt i majoritet med andra partier. Men tre dagar innan jag tillträdde bröt sjuksköterskestrejken ut. Det var en turbulent tid, vi beslutade om en ny vårdbyggnad, psykiatrisk klinik och la ut Bergslagssjukhuset på entreprenad. När jag tillträdde var det kaos, men vi lyckades styra upp det över tid. Det var ordentliga schismer under perioden.

Vad ska du göra nu?

Jag är en person som anser att pensionärstillvaron inte ska innebära att man bara går och är ledig. Något ska man göra, jag har haft ett roligt och berikande uppdrag och nu gäller det att hitta något annat att göra efter politiken. Vad det blir får vi se, säger Tomas Högström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.