Stor olycka utanför Hallstahammar orsakade totalstopp på E18 – fyra till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En olycka med minst sju fordon inträffade på E18 mellan Köping och Västerås under torsdagsmorgonen. Enligt polisen är fyra personer förda till sjukhus.

– Jag vet inte hur det gick för dem, men i nuläget har jag inga uppgifter om allvarliga skador, säger Magnus Jansson Klarin.

Platsen för olyckan är mellan Morgendal och Sörstafors och det blev stopp i båda riktningarna, men trafiken är nu omledd.

Åtta inblandade – fyra till sjukhus

Det första larmet kom 06.37 och det är oklart om alla inblandade krockade samtidigt, eller om det blev följdkrockar på grund av halka eller andra omständigheter.

– Ungefär 100 meter av mitträcket är nedkört och vi är på plats för att prata med de inblandade som inte förts till sjukhus.

Totalt ska åtta personer vara involverade i olyckan. Skadeläget för de fyra som tagits till sjukhus är ännu okänt.

Trafiken åter igång

Strax efter klockan nio på torsdagsmorgonen kunde polisen bekräfta att trafiken släppts på i västlig riktning mellan Hallstahammar och Köping.

Efter att de bärgat det sista fordonet som finns kvar på platsen så kommer de även släppa på trafiken i östlig riktning.

Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

Ingen allvarligt skadad

På eftermiddagen meddelade regionen att de fyra personerna vårdats för lindrigare skador. Samtliga personer har lämnat sjukhuset.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.