Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arkitekten Elina Paakkilainen på Stadsbyggnadsförvaltningen i Västerås berättar vad varje tiny house-ägare ska ha koll på innan de sätter igång med snickrandet. Foto: Iris Tiitto/SVT

3 frågor om: Det här gäller när du bygger ett tiny house

Uppdaterad
Publicerad

Har du någonsin drömt om att flytta in i ett litet litet hus som ser ut som en dockstuga i en sagovärld? Du är inte ensam. Många människor har blivit förälskade i idén om att bo i ett tiny house, men innan du säljer villan och packar dina väskor finns det några saker du bör veta om reglerna för att bygga och bo i ett tiny house.

Arkitekten Elina Paakkulainen på Stadsbyggnadsförvaltningen i Västerås stad är inte ute efter att vara en romantikförstörare, men vill gärna klargöra några fakta som varje minivillaägare bör ha koll på innan de sätter igång med hammaren och spiken.

– Det är en ganska vanlig idé att nåt på hjul till exempel inte kräver bygglov, men det har inte med hjul att göra utan med hur länge man bor i huset, förklarar hon.

I klippet svarar Elina Paakkulainen på de vanligaste frågorna om ett tiny housebygge.

Viktoria satsar på billigt och återbruk: ”Jag ville skala ner”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Viktoria Karlssons tiny house blir enligt henne varken dyrt eller särskilt stort när det är klart. Varför berättar hon i klippet. Foto: Iris Tiitto/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.