Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur väl rustat är Västerås för att vara värdstad för SM-finalen i bandy nästa år? Det svarar Vicki Skure-Eriksson, (C) kommunalråd och ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande, på. Foto: Hanna Eklund

Tre frågor om Västerås som värd för bandyfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Många västeråsare blev glada av beskedet att Västerås står som värdstad för SM-finalen i bandy nästa år, med möjlighet till ytterligare två år om allt går bra. Men är staden rustad för en eller flera bandyfinaler?

– Bandyförbundet har uppvaktat oss och vi har hittat en nivå som är rimlig för vad vi kan putta in i kommunala pengar. Jag ser verkligen fram emot att göra det här tillsammans med lokala föreningar, handlare och alla som bor i Västerås, säger Vicki Skure-Eriksson (C), kommunalråd.

Hur mycket kommer ni att putta in då?

– Totalt handlar det om 300 000 kronor. Just det här med värdskap är jätteviktigt och vi hoppas att det kommer att märkas både i centrum och runt arenan och att det verkligen blir en folkfest!

I klippet svarar kommunalrådet på frågan hur Västerås kommer klara arrangemanget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.