Foto: privat

Tre inbrott på mindre än två dygn i Folkets park

Uppdaterad
Publicerad

På mindre än två dygn har Folkets park i Hallstahammar drabbats av skadegörelse och inbrott. Natten till torsdag krossades ytterligare en ruta.

– Man blir förtvivlad, säger Susanne Croner som driver parken.

Sedan i tisdags morse har Hallstahammars Folkets Park drabbats av tre inbrott. Det senaste natten till torsdag, då polisen också kunnat säkra blodspår.

Skadegörelse och stulen alkohol

Vid samtliga tillfällen har gärningspersonen eller personerna krossat stora rutor för att ta sig in, stulit mindre mängder alkohol och sedan försvunnit ut.

– När larmet gick igen i morse och vi kom hit, då började jag gråta. Man blir förtvivlad. Det är glaskross och blodspår överallt, på kuddar, filtar, på golvet, över kassaapparaten...

– Nu är det bara för oss att börja städa för att vi ska kunna ha luncher och de bokningar som vi har. Det här känns så onödigt. Det tar så mycket kraft och det här kostar pengar, säger Susanne Croner.

Under onsdagen grep polisen en yngre man som kunde misstänkas ha med ett av de tidigare inbrotten att göra. Han släpptes senare och nu ska utredning visa om han kan kopplas till inbrotten.

Många engagerade

Inbrotten och skadegörelsen har väckt starka reaktioner och stort engagemang bland Hallstaborna, inte minst i sociala medier.

Vidtar ni några åtgärder nu?

– Vi tittar på att flytta på kameror som vi har och vi kommer att ta kontakt med vaktbolaget under dagen för att prata om vilka möjligheter det finns till extra bevakning. Det är obehagligt och det handlar ju också om att personalen ska känna sig trygg, säger Susanne Croner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.