Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kommunhuset i Skinnskatteberg Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Upprustade hyreslägenheter ska få snurr på bostadsmarknaden i Skinnskatteberg

Uppdaterad
Publicerad
Trots tillgång på lägenheter och villatomter vill kommunen satsa på kraftiga upprustningar av hyresbeståndet och byggandet av ett trygghetsboende för äldre.

– Vi har lägenheter tillgängliga, men det vi saknar är en rotation på bostadsmarknaden. Vi har många äldre äldre som bor kvar i sina villor, säger Skinnskattebergs kommunchef Marie Tollefsen Markström.

Locka fler till nyrenoverade lägenheter

Hyreslägenheterna i kommunen bedöms vara i behov av renoveringar. Därför har ett samarbete inletts med Statens Bostadsomvandling (SBO), där tanken är att de ska rusta upp befintliga lägenheter till nystandard.

– Hos oss har vi behov av investeringar för att göra lägenheterna attraktiva, säger Marie Tollefsen Markström.

Trygghetsboende planeras

Kommunen saknar idag ett trygghetsboende för äldre, men planer finns, och en förstudie är inledd. Förhoppningen är att byggstarten ska ske nästa år.

– Det skulle kunna göra att vi fick in äldre äldre i trygghetsboendet eller i lägenheter, vilket skulle ge utrymme för villor till yngre barnfamiljer som vi har stort behov av i kommunen, säger Marie Tollefsen Markström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar bostadsmarknaden

Mer i ämnet