Maria Erlin berättar varför hon och familjen valde att flytta till Kungsör. Foto: Olle Strandberg/SVT

Tryggheten och naturen lockade familjen Erlin att flytta till Kungsör

Uppdaterad
Publicerad

Familjen Erlin valde att flytta från Eskilstuna till Kungsör. Kommunen som hade högst nettoinflyttning i Västmanland 2020.

– Det var tomterna här som lockade, säger Maria Erlin.

Det var i november 2020 som flyttlasset gick från Eskilstuna till Kungsör för familjen Erlin. De väntade tillökning i familjen och behövde ett större hus. Huspriserna och storleken på tomterna i Eskilstuna gjorde att valet föll på Kungsör.

– Vi fick en fantastisk tomt här. Stor, nära till naturen och ett bra område för barnen att växa upp i, säger Maria Erlin.

Det var inte självklart att det skulle bli just Kungsör, men när de såg storleken på tomten och naturen runt omkring valde de ändå att slå till.

– Det är en liten by, och det känns tryggare när man har barn. Men det är ändå nära till både Eskilstuna och Västerås. Allt finns här som man behöver ha tillgång till.

I klippet berättar Maria Erlin om varför det blev Kungsör istället för Eskilstuna när familjen behövde mer plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.