Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här laddar föreningen Lokala hjälpen upp för årets julinsamling i Västerås – hoppas konceptet sprids i land. Hör eldsjälarna berätta i klippet. Foto: Hanna Eklund

Tusen barn fick julklappar i Västerås – nu startar årets julinsamling

Uppdaterad
Publicerad

Föreningen Lokala Hjälpen i Västerås lyckats att nå ut till de mest utsatta i staden genom att koppla ihop företag med hjälporganisationer. Nu startar årets julinsamling.

– Vi hoppas att det här kan växa till flera städer, säger grundaren Staffan Braw.

– Som egenföretagare vill man hjälpa till men det kan vara svårt att veta hur, och då tänkte vi att vi startar en hubb där vi kopplar ihop företag med civilsamhället och de lokala hjälporganisationerna, säger Staffan Braw.

Organisationen stöttar välgörenhetsprojekt som jobbar för social hållbarhet och försöker bryta utanförskap. För att få fram pengar anordnar de olika aktiviteter och event, som matvandringar eller som när SVT var på besök, genom att dela ut tomma kassar till företag.

Stödet har gått till bland annat projekt på Vallby, där barn får testa olika fritidsaktiviteter, bokpaket till Kvinnohuset, upprustning av Björnöborg och julklappar till ofrivilligt ensamma äldre.

I klippet berättar vd:n Gisela Stockhaus om den årliga julinsamlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.