Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Pontus Stenberg

Anhållna för skottlossningen på Vallby i Västerås släppta

Uppdaterad
Publicerad

De två tonåringar som suttit anhållna misstänkta för vapenbrott och försök till mord i samband med skottlossningen på Vallby i Västerås i fredagsnatt är inte längre misstänkta.

Vid 03-tiden på fredagsnatten larmades polis till Vallby i Västerås, då flera personer ringt in om en misstänkt skottlossning. På plats hittade polisen en skadad man i 25 årsåldern.

På lördagseftermiddagen kunde akuten på Västmanlands sjukhus meddela att mannen hade lämnat sjukhuset.

Tonåringar avförda från utredningen

Efter utredningsarbete kunde polisen gripa tre unga personer i en bostad i Västerås. En av de gripna var under 15 år, och alltså inte straffmyndig, och överlämnades till sociala myndigheter efter beslut av åklagare.

Två tonåringar anhölls skäligen misstänkta för vapenbrott och försök till mord, vilket är den lägre misstankegraden. Under tisdagen bekräftade däremot tonåringarnas respektive advokater att de släppts igen, och är avförda från utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.