Pelin Haci och Bilal Celik från SSU Sala berättar att helgöppet på Ungdomslokalen skulle öka känslan av trygghet bland ungdomarna. Foto: SVT

Unga i Sala vill ha mer öppet på fritidsgården

Publicerad

Ungdomar i Sala har höjt sina röster för att få utökade öppettider på Ungdomslokalen. Det skulle öka tryggheten för många unga, menar de. Nu har frågan lyfts till politiken.

Det var under en workshop där det diskuterades hur Sala kan göras bättre för unga och hur fler skulle kunna få en meningsfull fritid, som ungdomar höjde röster om utökade öppettider på fritidsgården Ungdomslokalen.

Motion till fullmäktige

I dag är där öppet på kvällarna måndag till fredag men ungdomarna menar att det borde vara öppet även på helgerna.

Hör dem berätta mer om varför i klippet.

Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, lyfte frågan och har nu fått draghjälp av Socialdemokraterna som lagt en motion till fullmäktige.

”Bollen är i rullning”

Enligt kultur- och fritidsnämndens ordförande Per Larsson är ungdomarnas fråga viktig och också något man redan börjat titta på. Men innan det görs förändringar behöver man bland annat titta på vilka grupper av ungdomar som nyttjar lokalen när och vilket behov som finns, förklarar han.

Per Larsson (SBÄ) ordf Kultur- och fritidsnämnden Sala Foto: Jenny Berggren/SVT

– Att vi kommer att titta på det, det kan jag lova. Och vi har redan påbörjat diskussionerna med personalen som är här på Ungdomslokalen också. Så bollen är i rullning men vad det kommer att resultera i det kan jag inte svara på idag, säger Per Larsson (SBÄ).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.