Hans Jansson (V) regionråd i opposition i Västmanland förväntar sig att bli inbjuden till en diskussion i frågan om ett samarbete med regionen i flygplatsfrågan. Foto: Rebecka Mårtensson/Robert Gustavsson/SVT

V efter beskedet om Västerås flygplats: ”Pinsam hantering”

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet i Region Västmanland har inte varit inbjuden till några samtal kring flygplatsen och kritiserar nu minoritetsstyret för bristande förankring av onsdagens utspel.

– Man har hanterat det pinsamt från den styrande minoritetens sida. Man har inte haft någon diskussion eller förankring, säger Hans Jansson (V) som är regionråd i opposition.

Hans Jansson (V) menar att regionen ansvarar för hela regionen och att flygplatsen inte har samma värde för invånare utanför Västerås. Han är även kritisk till processen där han menar att beskedet från Socialdemokraterna inte förankrats alls med oppositionen.

– Sådana här processer ska inte ske i slutna rum, vilket nu skett. Frågan har inte förankrats politiskt, trots att det innebär ett stort ekonomiskt åtagande som kommer att kosta skattebetalare i hela länet miljoner.

Vad förväntar du dig nu?

– Jag förväntar mig faktiskt att man bjuder in till diskussion nu i den här frågan och hur man har tänkt att gå vidare. Att man hanterar den på ett politiskt korrekt sätt, säger Hans Jansson (V).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.