Kartan är hämtad från Trafikverkets hemsida under söndagsförmiddagen. Röd markering visar besvärligt väglag, gul markerar risk för besvärligt väglag. Foto: SVT arkiv/karta Trafikverket

Larm om flera trafikolyckor i Västmanland under söndagen

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen har larm om flera trafikolyckor inkommit. Enligt Trafikverket är väglaget besvärligt på flera håll i Västmanland.

En bil voltade på E18 utanför Hallstahammar vid tiotiden på söndagen. Därpå följde flera larm om avåkningar, bilar som voltat och krockat främst i trakten i och runt Västerås  och Hallstahammar men även i Sala.

Våta vägbanor och temperaturerna runt noll grader i vägytan och snöandet ger risk för halt väglag, rapporterar Sveriges Radios trafikredaktion.

Enligt Trafikverkets hemsida är väglaget främst besvärligt i och runtom Västerås, som på E18 mot Köping och 56:an mot Sala. Men även i andra stora delar av Västmanland finns risk för besvärligt väglag.

Halkbekämpning görs under dagen.

Det ska inte finnas några rapporter om allvarliga personskador.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer