Visa alla (2)
Visa alla (2)

Vänsterpartiet i Arboga kritiseras för antisemitism

Uppdaterad
Publicerad

I ett blogginlägg riktar Svenska kommittén mot antisemitism, SKMA, kritik mot Vänsterpartiet i Arboga och i Lindesberg, som delat en bild som enligt SKMA sprider en ”demoniserande konspirationsteori”. Nu svarar Vänsterpartiet i Arboga på kritiken.

– Jag uppfattade inte bilden som antisemitisk, utan som en kritik mot amerikansk utrikespolitik. Något annat syfte har jag inte menat och jag såg inte sakerna i bilden som de hänvisar till, säger Dan Avdic Karlsson, sekreterare för Vänsterpartiet i Arboga, som delade bilden.

Är bilden borttagen?

– Ja naturligtvis, eftersom den påstås vara antisemitisk. Sådana bilder vill jag självklart inte ha med, säger Dan Avdic Karlsson.

Inlägget som Vänsterpartiet i Arboga delat på sin Facebook-sida föreställer liemannen vars kropp är klädd i USA:s flagga. Och där hans lie har den israeliska flaggan på sig. Han ses ha öppnat dörrar med namn på flera länder och golvet till ingångarna är rödfärgat som av blod.

Här nedan visar SVT Västmanland en redigerad version av bilden där vi valt att pixlat delar av den. Flaggan är pixlad för att SVT inte ska sprida antisemitisk propaganda. Det är enkelt att ladda ner bilden från vår sajt och sedan sprida den på helt andra ställen och sammanhang än SVT och det vill inte jag ska vara möjligt.
Anders Kauranen, ansvarig utgivare SVT Västmanland

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer