Johan Håvedal, spaningsledare på polisen, berättar om en MC som misstänks vara flyktfordonet vid ett mord på Gideonsberg. Foto: SVT

Vapen och narkotika i beslag under stor polisinsats i Västerås – sex anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagens stora polisinsats i Västerås beslagtogs narkotika, vapen och ammunition. Sex personer anhölls misstänkta för bland annat grovt narkotikabrott.

Extra fokus låg på ungdomar som befinner sig i kriminalitet med anknytning till narkotika eller som riskerar att hamna där. Även på personer som utnyttjar unga i knarkhandeln.

– Vi riktade in oss på de som rekryterar ungdomar in i den här miljön, säger Sara Ekström lokalpolisområdeschef Västerås

Beslag av vapen och knark

Polisen gjorde ett större beslag av narkotika, något som ledde till att sex personer, flera med kriminell bakgrund, anhölls.  Även vapen, ammunition och andra värdesaker hittades. Fynden hittades i samband med husrannsakningar på flera adresser.

– Ur ett polisiärt perspektiv är det ett gott resultat. Förutom att individer frihetsberövades och viktiga beslag gjordes, har det tillkommit värdefull information, till exempel vilka personer som umgås och fordon som används, säger Sara Ekström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.