Ska fira in det nya året – med 3D film. Foto: Västerås stad

Västerås får Game of Thrones-inspirerat nyårsfirande – i 3D

Uppdaterad
Publicerad

Västerås vill satsa på en rejäl avslutning av 2017 – där det flörtas friskt med tv-serien Game of Thrones. Huvudnumret kommer bestå av en film i 3D som kommer projiceras på hela stadshusets fasad.

Nyårsfirandet kommer äga rum på Fiskartorget i Västerås. Huvudnumret blir en film i 3D som kommer visas upp på hela stadshusets fasad.

Filmen som kommer ha tydlig koppling till Västerås.

 – Det blir tydliga kopplingar till sådant som är typiskt Västerås. Men också små kärleksfulla blinkningar till TV-serien Game of Thrones där kontinenten Westeros är en viktig del, säger Alf Westerdahl på Västerås Marknad och Näringsliv AB i ett pressmeddelande.

Alternativ till nyårsraketer

Nyårsfirandet är starten på något som ska bli tradition i Västerås. Men kommunen vill också i och med satsningen minska antalet fyrverkerier med högt ljud.

– Vi vill erbjuda ett alternativ till egna smällare och raketer. Det firande som vi genomför på Fiskartorget kommer att ha 3D-filmen som huvudnummer. Men för att förstärka filmen blir det också en del fyrverkerier och pyroteknik. Vi är dock noga med att allt fyrverkeri är så kallade ”tysta pjäser”, vilket innebär att smällarna låter betydligt mindre, säger

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.