I våras firade Västerås SK SM-guldet på Studenternas i Uppsala. Nästa gång kan det bli på hemmaplan. Foto: Caisa Rasmussen/TT

Västerås kan ta över SM-finalerna i bandy

Uppdaterad
Publicerad

I somras kom en förfrågan från Svenska Bandyförbundet om Västerås kunde tänka sig att arrangera SM-finalerna i bandy 2024. Nu står det klart att det vill Västerås stad gärna.

– Det vore roligt att arrangera, men till rätt prislapp, säger Lenny Hallengren på Västerås stad.

Det är Västerås och Uppsala som fått frågan om att bli värdstad och arrangera SM-finalen i bandy för ungdomar, damer och herrar. När det gäller Uppsala så finns redan en dialog med Bandyförbundet sedan långt tillbaka.

– Vi har haft ett längre avtal med Uppsala, men från förra året blev Svenska Bandyförbundet arrangörer och staden blir då värdstad och medarrangör, säger Giesela Stockhaus på Svenska Bandyförbundet.

Vad har ni för krav?

– Det handlar om att staden ska ställa upp med mycket praktiska detaljer och ekonomi såklart, säger hon.

Förbättringspotential

Nu ska ett anbudsförslag förberedas i Västerås och om staden får arrangera SM-finalerna har man redan en tydlig förbättringspotential.

– Senaste finalerna har varit för uppstyckade. I vårt koncept så tänker vi ha en mer samlad bandyhelg med dam- och herr finaler på samma dag, säger, Lenny Hallengren, direktör på kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen på Västerås stad.

När bestämmer ni er var bandyfinalerna ska spelas?

– Vi inväntar Västerås med spänning sen ska vi fatta ett beslut skyndsamt, säger Giesela Stockhaus på Svenska Bandyförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.