Västerås SK inför semifinalen i Svenska cupen: ”Vi kan skrälla igen”

Uppdaterad
Publicerad

Superettanklubben Västerås SK har imponerat i Svenska cupen. På lördag väntar allsvenska BK Häcken i semifinal.

– Vi har slagit från underläge i hela cupen, säger Olle Edlund som hoppade in i slutminuterna av kvartsfinalen mot Degerfors och med sitt mål räddade cupdrömmen från att gå i kras.

Semifinalen mot Degerfors slutade 4-3 till Västerås SK efter förlängning. Och efter vinst i gruppspelat mot Malmö FF och 0-0 mot Halmstad står ytterligare ett alllsvenskt lag på menyn: BK Häcken från Göteborg.

Kan ni skrälla igen?

– Det blir tufft, men det har varit tufft mot Degerfors, Halmstad, Gais och Malmö också. Så möjligheten finns absolut, säger VSK-tränaren Thomas Askebrand.

Vinnaren av Svenska cupen når Europaspel redan till hösten. I den andra semifinalen möter Djurgården vinnaren i kvartsfinalen Hammarby-Trelleborg.

I klippet besöker SVT ett av lagets träningspass inför semifinalen och fick ett snack med mittfältaren Olle Edlund och tränaren Thomas Askebrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.