Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Tre dagar i veckan, minst, ska man befinna sig på sin arbetsplats” säger Kristina Olström HR direktör Västerås stad. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

”Där det varit möjligt har distansarbete fungerat bra”

Publicerad

Även om merparten av de anställda inom Västerås stad arbetat på plats under hela pandemin, har distansarbete fungerat bra där det varit möjligt. Nu ser man över om det går att permanenta distansarbete även efter pandemin.

Den allra största delen av Västerås stads verksamheter har fortsatt som vanligt och inte på distans; det handlar bland annat om vård, skola, omsorg, gatuarbete, och annat underhållsarbete. Staden har ca 10 000 anställda och endast runt 1000 av dessa har delvis jobbat på distans under pandemin.

– På det hela taget är min bild att det fungerat bra, säger Kristina Olström HR direktör Västerås stad.

Förslaget som nu håller på att utarbetas går ut på att anställda som har ett arbete som kan utföras på distans fortsatt ska kunna göra det två dagar i veckan om verksamheten tillåter. Minst tre dagar ska man vara på sin arbetsplats.

Hör mer om framtidsplanerna kring distansarbete i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer