Foto: Rebecka Mårtensson / SVT

Västerås summer meet flyttas fram – hoppas på augusti

Uppdaterad
Publicerad

Bilträffen i Västerås kommer inte att bli av i juli som tänkt på grund av det rådande läget med coronaviruset. Istället hoppas man att festen kan bli av i augusti.

– Det känns inte längre möjligt att genomföra det här även om det är sex veckor kvar. Med de nya datumen ger vi det här ändå en chans att Summer Meet blir av i år, säger arrangören Klas Brink.

Årets Summer Meet skulle ha genomförts den 2-4 juli, men på grund av coronaläget väljer man att flytta fram träffen till den 13-15 augusti. Vilket VLT var först med att rapportera.

– Vi gör så här nu. Jag förstår att det är många som tycker det är tråkigt, men läget är alldeles för osäkert. Besökarna måste kunna planera resor och boka hotell. Även vi måste ha tid att planera med allt, säger Klas Brink.

Förhoppningen är att restriktionerna har lättat i augusti.

Arrangörerna för Summer Meet hoppas och uppmuntrar alla motorentusiaster att inte stödja någon form av spontancruising de datum som bilträffen var tänkt från början.

– Vi hoppas att folk kommer till Västerås och cruisar i augusti istället, säger Klas Brink.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.