Enligt tidigare information på Västerås stads hemsida var byggstart tidigare planerad till 2020, med målet att nya Stora torget skulle vara klart under 2021. Foto: Västerås stad

Ombyggnationen av Stora torget och Bondtorget skjuts upp

Publicerad

Stora torget och Bondtorget i Västerås ska byggas om för att bli stadens levande hjärta, bland annat med hjälp av idéer från invånarna. Men nu skjuts ombyggnationen upp.

Det beslutade den avgående tekniska nämnden vid sitt sista sammanträde i veckan.

– Detta har varit ett av de större projekt tekniska nämnden har hanterat och vi är väldigt måna om att det fullföljs på ett bra sätt, säger avgående nämndordföranden Jazmin Pettersson (S) i en skriftlig kommentar.

– I den nya majoriteten finns politiker som inte känner sig så insatta i frågan. Då är det bra att ge dem tid att sätta sig in i ärendet så att den nya nämnden kan följa projektet på ett bra sätt under den kommande mandatperioden.

Enligt tidigare information på Västerås stads hemsida var byggstart tidigare planerad till 2020, med målet att nya Stora torget skulle vara klart under 2021.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer