Västeråsföraren Emil Skärås slutade VM-sexa bland 105 startande för KZ2-kartar i VM i Genk i Belgien i helgen. Foto: Privat

Västeråsförare VM-sexa bland 105 startande

Uppdaterad
Publicerad

Västeråsföraren Emil Skärås tog inte bara årets bästa placering internationellt när det som bäst behövdes, han blev även bäste svensk och slutade VM-sexa bland 105 startande för KZ2-kartar i VM i Genk i Belgien.

20-årige landslagsföraren Emil Skärås från SMK Västerås Karting slutade på en meriterande 6:e plats i helgens VM -tävling i Genk, Belgien i klassen KZ2 (internationell 6-växlad kart).

– Det blev den i särklass tuffaste finalen i hela min karriär. Ingen lämnar så mycket som en millimeter och du måste vara helskärpt i varje hundradel för att inte släppa någon före dig, säger Emil Skärås i ett pressmeddelande.

Bäste svensk

Och helskärpt var Emil Skärås i racet där 105 kartar startande, varav 31 gick till final och han efter 23 varvs körning i finalen var sexa i mål, och bäste svensk. Vann gjorde Matteo Vigano från Italien.

– Det var en riktigt tuff final och mot slutet började det sladda. Har haft en riktigt bra vecka och att sluta sexa i världen är inte helt fel, men det hade vart häftigt att få med sig en pokal hem, säger en inte allt för besviken Emil Skärås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.