Västmanlands coronavård ska granskas

Publicerad

Nu ska länets hantering av covid-19 granskas. Vården och samarbeten mellan olika aktörer ska tas upp av en oberoende utredare.

Bakgrunden till beslutet är en motion av Kristdemokraterna i regionen. I tisdags tog regionstyrelsen beslutet att en utredning ska inledas. Den ska utföras av en oberoende part och granska covid-vården på ett brett sätt. Olika aktörer ska ses över och de olika samarbeten som varit.

Bred granskning

– Det är jätteviktigt att titta på både regionvården, den kommunala vården och andra aktörer för att se hur samarbeten sett ut, säger Elisabeth Wäneskog (KD), den regionspolitiker som ligger bakom motionen som ligger till grund för beslutet i regionsstyrelsen.

Se framåt

– Jag hoppas de kan komma fram till ett resultat där vi kan se vad vi kan lära oss av det här och se hur vi kan jobba framöver, säger Elisabeth Wäneskog (KD).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.