Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Vi förlorar inte affärer till konkurrenterna, de får heller inga affärer, säger Magnus Westher, vd på Ramnäs Bruk om beslutet att gå i konkurs. Foto: Jenny Berggren/SVT

Vd:n på Ramnäs bruk om konkursen: ”Det var tvunget”

Publicerad

Produktionen på Ramnäs bruk står nu still i väntan på nya besked från konkursförvaltaren, som var på plats på företaget under tisdagen.
– Idag har fokus legat på de anställda och att informera om garantin att lönerna betalas ut, säger vd Magnus Westher.

Redan på måndagskvällen, efter att begäran om konkurs hade lämnats in till Västmanlands tingsrätt, stoppades produktionen på Ramnäs bruk.

Under tisdagen har konkursförvaltaren varit på plats på företaget och gått igenom verksamheten och lokalerna och bland annat diskuterat möjliga kandidater som kan vara intresserade av att driva verksamheten vidare. För det är målsättningen nu, säger vd:n.

De 40-talet anställda som berörs har fått gå hem i väntan på nya besked.

– Det ligger helt i konkursförvaltarens händer att bestämma om produktionen ska fortsätta så länge, om vi ska göra färdigt det vi har och sälja. För det behövs ju en viss finansiering att göra det.

Det har varit mycket upp och ner för företaget, med storordrar och anställningar varvat med varsel. Varför beslutet om konkurs just nu?

– Vi kom i ett läge där vi såg att vi inte hade en prognos på framtida intäkter som kunde täcka våra utgifter och skulder. Det var helt enkelt tvunget, berättar han i klippet.

Finns det någon tidsplan framåt?

– När det gäller vår dagliga verksamhet och produktionen handlar det nog om ett par dagar. Men när det gäller den långsiktiga lösningen kan man ju hoppas på besked inom en månad eller så.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer