Se när turister är tillbaka i gruvan, och hör verksamhetschefen berätta om vad det betyder för turistmålet. Foto: Daniel Brodén/SVT

Turisterna har hittat tillbaka till Sala silvergruva – kylan lockade ner Harald

Uppdaterad
Publicerad

Silvergruvan öppnade i slutet av maj och har sakta ökat kapaciteten när gäller antalet besökare. Trots lättade restriktioner är det långt kvar till hur det var innan pandemin.

– I dag har vi 250 besökare. Tidigare år har vi haft över sjuhundra personer på en dag i juli, säger Maaike Ulfvebrand, som är verksamhetschef på Sala silvergruva.

Förra året höll man stängt, och trots bidrag från Sala kommun betyder det mycket för ekonomin att kunna öppna igen. Men det är en försiktig satsning.

Sala silvergruva

– På grund av corona har vi valt att begränsa verksamheten kanske mer än vad Folkhälsomyndigheten säger, och vi har en tredjedel av maxkapacitet, säger Maaike Ulfvebrand.

I klippet får du träffa turister och höra verksamhetschefen berätta om vad det innebär för dem att gruvan är öppen för besökare.

Följ med till en tidigare stängd del av Sala silvergruva

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sala silvergruva

Mer i ämnet