Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är väldigt hög belastning”. Hör Joakim Samuelsson, verksamhetschef, berätta om läget för barnmorskorna på kvinnokliniken i Västerås. Foto: Privat

Verksamhetschefen om tuffa belastningen för barnmorskorna i Västerås: ”Prioriterad fråga”

Uppdaterad
Publicerad

Trots massuppsägningar i Stockholm och en hög arbetsbelastning för barnmorskor även i Västmanland, ser verksamhetschefen på förlossningskliniken i Västerås inte några tecken på att massuppsägningar, är på väg hit.

– Jag har inte fått några sådana signaler, säger Joakim Samuelsson, verksamhetschef på kvinnokliniken på Västmanlands sjukhus Västerås.

På Danderyds sjukhus i Stockholm har många barnmorskor sagt upp sig. Vårdförbundet varnar nu för att massuppsägningarna kan sprida sig till resten av landets förlossningskliniker.

Enligt Joakim Samuelsson, som är verksamhetschef på kvinnokliniken på Västmanlands sjukhus Västerås, är arbetsbelastningen hög på förlossningsavdelningen.

– Det är väldigt lite tid för återhämtning, säger han.

Däremot ser han inte några indikationer på att massuppsägningar ska vara på gång.

– Jag har inte fått några sådana signaler. Det är en prioriterad fråga och det är så kalrt viktigt att medarbetarna känner sig hörda innan det går så långt att de vill säga upp sig.

I klippet hör du verksamhetshefen berätta mer om läget på förlossningsavdelningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer