– Det har varit ett ganska allvarligt läge för oss, säger räddningsledare TonyIseklint när SVT träffar honom på platsen. Foto: Jenny Berggren/SVT

Garage- och verkstadslänga utanför Hallstahammar totalförstörd i brand

Uppdaterad
Publicerad

En garage- och verkstadslänga vid Svenby utanför Hallstahammar totalförstördes i en brand på torsdagsmorgonen. Det krävdes stora resurser från räddningstjänstens styrkor för att få branden – som även bedömdes hota en kraftledning – under kontroll.

– De gjorde ett jättejobb på plats och klarade alla byggnader runtomkring. Det är otroligt bra gjort i det här vädret, säger Stefan Peterson, inre befäl.

Larmet om branden kom vid 04.30-tiden på torsdagsmorgonen. Ett par timmar senare fanns räddningstjänstens styrkor från Västerås, Köping, Hallstahammar och Surahammar på plats. Även ägaren.

I och med att en kraftledning bedömdes hotad av branden, spärrade polisen också av vägen.

– Vi har mycket folk på plats för att skydda intilliggande byggnader och hindra spridning. Det ska finnas både bostadshus och andra småhus i närheten. Blåsten påverkar också, berättade räddningstjänstens inre befäl Frank Granat under morgonen.

Byggnaden totalförstörd – även bilar

Initialt fanns misstankar om gasflaskor i byggnaden men det fanns inga.

Strax före halv elva på förmiddagen meddelar räddningstjänsten att situationen är under kontroll.  En styrka stannar och arbetar med eftersläckning ett antal timmar till.

Ingen person ska ha skadats i samband med branden, däremot är de materiella skadorna stora.

– Det är en husbil, ett antal bilar och förstås hela fastigheten som förstörts, säger Stefan Peterson.

Under eftermiddagen meddelade polisen att en anmälan om mordbrand upprättats då det inte går att utesluta att branden anlagts. Foto: Jenny Berggren/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.