Energiminister Ibrahim Baylan (S) på besök i Västerås under energikonferensen HUB2015. Foto: Robert Gustavsson / SVT

Ibrahim Baylan (S): ”Vi håller på att förstöra vår egen planet”

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen hölls en internationell energikonferens i Sveriges energihuvudstad Västerås. Energiminister Ibrahim Baylan (S) var en av talarna.
– Utvecklingen kan inte fortsätta såhär, säger han.

Syftet med konferensen HUB2015 är att skapa möte och dialog mellan forskare, näringsliv och beslutsfattare. Energiminister Ibrahim Baylan talade om energiomställningen och deltog i en paneldebatt med företrädare för olika energisektorer. 

– Vi vet ju att alla att vi inte kan fortsätta leva som vi gjort, för vi håller på att förstöra vår egen planet. Energi är det centrala i detta, direkt och indirekt användning av energi står för 60-70 procent av klimatutsläppen och det måste vi förändra, säger Ibrahim Baylan (S).

Han anser att vi måste ställa om från fossila bränslen och att utvecklingen inte kan fortsätta fortsätta så här.

– Framförallt kan inte andra människor i världen göra som vi har gjort i västvärlden, för då har vi ingen chans att förhindra den här globala uppvärmningen.

Den 30 november till 11 december samlas världens länder i Paris för att enas om ett nytt globalt klimatavtal (COP21) som ska gälla från år 2020.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer