Även Victor Nilsson Lindelöfs tidigare klubb IK Franke får solidaritetsersättning. Enligt uppgifter till SVT Västmanland rör det sig om uppåt en miljon kronor. Foto: SVT

Vigge-pengar även till IK Franke

Publicerad

”Vigge-affären” har inte bara inneburit pengaregn över VSK. Som Nilsson Lindelöfs tidiga klubb får även lilla IK Franke solidaritetsersättning. Enligt uppgifter till SVT Västmanland rör det sig om uppåt nästan en miljon kronor.

– Vi har skrivit under på att vi inte går ut med hela summan. Så det kan jag inte kommentera, säger Magnus Hellström på klubbens kansli.

– Men det handlar om väldigt mycket pengar för en klubb som oss. Verkligen galet mycket pengar.

Ska bygga upp klubbhus

Hittills har en del av pengarna betalats ut, mer kommer under året. 

En del av dem kommer att behöva användas till att bygga upp föreningens kansli och klubbhus, som totalförstördes i samband med branden vid Fredriksbergsbadet i juni förra året.

”Betyder mycket”

I övrigt ska de satsas i verksamheten, säger Hellström.

– Hur har vi inte bestämt än, de är inte nischade på något sätt, men förstås bland annat till ungdomsverksamheten.

– Det betyder mycket att kunna göra. Många medlemmar hos oss kommer från utsatta områden. Och kanske kan det här göra att vi kan fostra någon mer Victor i framtiden, säger Magnus Hellström på IK Frankes kansli.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer