Västmanlands lokaltrafik, VL, i Västerås Foto: Daniel Gustafsson/Svt

VL:s resenärer nöjda – visar ny undersökning

Publicerad

Resenärer som reser med VL är nöjda med lokaltrafiken. Det visar en enkätundersökning gjord av Kollektivtrafikbarometern.

Enkätundersökningen mäter resvanor, kvalitet och service.

I landet varierar kundernas nöjdhet med den senaste lokaltrafikresan mellan 72 till 88 procent. Karlstadsbuss, Luleå Lokaltrafik (LLT), Kollektivtrafikförvaltningen i Region Västmanland (VL) och Länstrafiken Kronoberg ligger i topp.

Nöjda med senaste resan

84 procent av de 1 200 resenärer i Västmanland som svarade på enkäten uppgav att de var nöjda med den senaste resan de gjort med VL.

Respondenter som uppger att de åker minst någon gång per kvartal med kollektivtrafikbolaget har fått ta ställning till hur nöjda de är med den senaste resan. I tidigare års barometer har frågan endast ställts till dem som reser minst någon gång per månad. Resultatet för gruppen som svarar att de reser någon gång per kvartal ligger dock i linje med genomsnittet och påverkar därför inte totalvärdet nämnvärt.

Källa: Kollektivtrafikbarometern

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.